vineri, 9 octombrie 2015

Litera sarbatoreste Ziua cartilor Star Wars


Pe 10 octombrie sărbătorim Ziua cărților Star Wars. Fanii din toate țările lumii celebrează galaxia îndepărtată, imaginată de George Lucas, și totodată ziua lecturii.

Litera a publicat anul acesta primul volum din colecția Star Wars: Jurnalul de rebel al personajului Ezra Bridger. Alte două cărți, Marea enciclopedie a războiului galactic și Dicționar vizual Star Wars, vor apărea până la finalul anului, moment ce va coincide cu apariția pe ecrane a noului film, Trezirea forței.
În primul volum al colecției Star Wars, personajul Ezra Bridger navighează de jur-împrejurul galaxiei alături de o echipă de rebeli care sabotează toate operațiunile Imperiului. Pe lângă asta, învață despre legile cavalerilor Jedi și, cu această ocazie, recreează universul Star Wars pe care fanii din întreaga lume îl îndrăgesc.
Primul film din seria Star Wars (episodul IV) a apărut pe 25 mai 1977 și, în timp, a devenit un fenomen de interes internațional. „Ziua Star Wars" a fost  sărbătorită pentru prima dată şi în România, pe 4 mai, la Grand Cinema & More unde trei cavaleri Jedi au făcut antrenamente cu copiii și, la final, le-au citit acestora câteva pasaje din jurnalul personajului Ezra.
De asemenea, pe data de 19 octombrie, de Ziua lecturii, vor exista în București mai multe sesiuni de lectură, organizate în clădirile de birouri din Nova Park și West Gate, în care adulții le vor citi copiilor înscriși în programele United Way din volume Litera, printre care se va afla și Jurnalul de rebel al lui Ezra Bridger. Scopul acestor întâlniri va fi acela de a atrage atentia comunității asupra importanței lecturii și alfabetizării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu