luni, 20 octombrie 2014

Recenzie Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez

In 1942, intr-o manastire din America Latina sunt scoase la lumina ramasitele lumesti ale unei adolescente, Sierva Maria de Todos Los Angeles. Splendida ei podoaba capilara masoara douazeci si doi de metri lungime... Sa fie oare aceasta descoperire fructul imaginatiei inflacarate a autorului? Reala sau fictiva, ea reprezinta punctul de plecare al unei inedite povesti de dragoste, desfasurate pe fundalul pitoresc si decadent al Cartagenei, la mijlocul secolului al XVIII-lea. Sierva Maria este muscata la varsta de douazeci de ani de un caine. Banuind-o de turbare sau ca ar fi posedata de diavol, Inchizitia o trimite la o manastire, unde, alaturi de exorcistul ei, Don Cayetano Delaura, traieste o pasiune nebuna, distructiva si, prin urmare, blestemata... Prin aceasta capodopera situata la cumpana dintre istorie si legenda, misticism si erotism, Gabriel Garcia Marquez depaseste granitele realismului magic. Poezia si maiestria stilului sau transforma aici scena magicianului aventurier intr-un minunat iconostas baroc.


My opinion:

Vroiam de ceva timp să-mi iau cartea asta, si numai n-am avut ocazia pana când am prins-o săptămâna trecuta la reducere si am zis ca asta e momentul pe care îl aşteptam.
Ce m-a intrigat sa citesc acesta carte e titlul. Nu prea ştiam multe de autorul acesta (stiu, shame on me!) doar ca e unul foarte cunoscut, câştigător de multe premii, foarte apreciat si scrie cărţi bestiale. Insa nu am incert vreo una de ele pana acum. Iar când am văzut titlul acestei cărţi ştiam ca trebuie sa o am.

Insa eram cu o reţinere in mine, pentru ca mai păţesc să-mi placa titlul unei cărţi si sa cred ca o sa fie vorba despre lucrul cutare in carte, si pe când colo nu e aşa. Ei, din fericire nu a fost cazul.

Cartea asta e bestiala. Este perfecta pentru cei pasionaţi de mister, istorie, horror, si mai ales adevăr. Acesta carte se bazează pe un fapt real. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost prefaţa pusa de autor, explicându-ţi de ce a scris o astfel de carte, si ma bucur ca a scris-o, mai ales pentru fanii miturilor si legendelor.

Povestea o are in plan principal pe Sierva Maria care, într-o zi este muscata de un caine turbat. Iar cum in aceea perioada aste boli erau unele periculoase si de netratat, săraca fata e suspecta de turbare.

Fetiţa asta a suferit mai mult decât oricine. După ce e acuza ca ar fi luat turbarea de la caine si practice condamnata la moarte, vine un episcop şi-i spune tatălui ei, marchizul, care de la naşterea fetei nu s-a ocupat de ea, ca de fapt e posedata de diavol.

Mi-a plăcut enorm de mult cum decurge firul povesti si modul in care eşti prins in ea, dorindu-ţi sa ştii cat mai multe. Autorul are un dar aparte de a scrie si a povesti întâmplările si evenimentele fara sa te plictisească.

Este o poveste minunata, despre omenire, credinţa si fata nevăzută a diavolului.
Eu recomand din tot sufletul acesta carte. Este uşor de citit, captivează, si in plus, ramai cu o poveste minunata care a făcut parte din istoria Spaniei. Plus, e lectura perfecta pentru acesta luna - Halloween.

Cartea are 157 de pagini, coperta hardcover cu supracoperta si o puteţi comanda de pe site-ul editurii Rao.

Favorite quotes:

"Corpul nu e făcut pentru anii pe care omul ar putea să-i trăiască."

"Nu-i pe lume leac care sa tămăduiască ceea ce nu tămăduieşte fericirea."

"Niciun nebun nu-i nebun daca eşti de acord cu raţiunile lui."

"Trăiesc înspăimântat ca sunt viu."

"Ea îl întreba in acele zile daca era adevărat, cum glăsuiau cântecele, ca dragostea era in stare de orice.
- E-adevărat, ii răspunse el, dar ai face mai bine sa n-o crezi."


"Duşmanul profita mai mult de inteligenta decât de greşelile noastre."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu