marți, 29 iulie 2014

Recenzie Enders de Lissa Price




Aceasta diabolica Banca de Corpuri este distrusa acum!

Dar tinerii carora li s-au implantat cipuri continua sa fie controlati si manipulati de Enderi. Callie este urmarita de o fiinta sinistra! Nu mai stie ce e real si ce e fabricat in existenta ei, dar este pregatita sa lupte pentru adevar si o viata normala. Cu orice pret!


My opinion:

Si oficial acesta serie a devenit seria mea preferata. Nu stiu daca pot s-o numesc chiar serie pentru ca e vorba doar despre doua volume, insa amândouă au fost superbe si incredibil de bine scrise. Rar mai întâlneşti ca atât primul volum cat si al doilea sa fie extrem de bune.
Nici una dintre ele nu a avut o acţiune si o descriere a evenimentelor plictisitoare. Mi-a plăcut extrem de mult felul cum a fost construită acesta acţiune, felul in care a fost prezentata, felul in care a fost scrisa, in aşa fel încât de pierdeai in cărţi făcându-te sa crezi ca tu chiar aparţii lumii aceleia din cărţi.

Prin urmare Enders reia acţiunea de unde primul volum a lăsat-o. Pentru cei care aţi citit prima carte ştiţi ca Destinaţii Splendite a dispărut insa problemele lui Callie nu. Ei pe parcursul celui de-al doilea volum veţi vedea ca Destinaţii Splendite a avut un rol mult mai important decât s-a lăsat de văzut  in primul volum. Ce mi-a plăcut enorm de mult la acest volum a fost felul in Lissa prezintă acţiunea, făcându-te sa devii bănuitoare la început, crezând ca ai dreptate si ca persoana respective nu e de încredere, pe parcurs reuşind sa te facă să-i acorzi persoanei respective toată încredere, ca la final să-ţi demonstreze ca ai avut dreptatea in instinctele tale de nu a te încrede in persoana si situaţia respective.
Cred ca este prima autoare care reuşeşte sa se joace in asemenea hal nu puterea mea de imaginaţie.

Nu pot sa spun mult mai multe despre Enders, pentru ca nu vreau sa dezvălui spoilere, inclusive pentru cei care nu au citit acest volum sau cei care nu au citit primul volum. Pot sa spun doar ca cartea merita citita, este o lectura uşoara care îţi pune imaginaţia la bătaie. Este o concluzie minunata, si o încheiere perfecta adusa primului volum. Poate ca multi dintre voi o sa va aşteptaţi la un final si mai precis, insa pentru mine a fost perfect. Ca si cum acest tip de lume chiar exista si ar fi imposibil sa se termina doar in doua volum. Cum spuneam te provoacă să-ţi foloseşti imaginaţia 100%.

Chiar ar fi interesant sa vezi un film având la baza aceste volume. Cine ştie, poate o sa avem parte si de aşa ceva. Pana atunci citiţi cărţile pentru ca sunt minunate, si merita sa aveţi inca o lume in plus la palmaresul de lumii pe care le-aţi adunat deja .:)

Carte are 307 pagini, coperta paperback cu supracoperta si o găsiţi pe site-ul EdituriiTrei.

Favorite quotes:

“Nu te încrede in nimeni, decât in tine. Apoi pune sub semnul întrebării s încrederea aceea.”

“Mana in mana, laolaltă, am înaintat pentru a înfrunta un viitor in care sa ne modelam propriile destine.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu